به گزارش ختم کلام، شهردار لنگرود در نشست کمیته برنامه ریزی با بیان اینکه پروژه کارخانه کمپوست از دو سال پیش آغاز شده بود، گفت: در همان ابتدا مشکل اصلی مکانیابی بود که سه مکان برای احداث کارخانه کمپوست در نظر گرفته شده بود که در نهایت همان مرکز دفن زباله شهر لنگرود برای داشتن پیوستهای محیط زیستی و فاصله زیاد آن از روستاها برای این کار انتخاب شد.
سید مهدی رجایی با بیان این مطلب که در ابتدا ۲ میلیارد جهت تجهیز کارگاه پرداحت شد، افزود: در ادامه ۵ میلیارد تومان به پروژه اختصاص یافت و سال گذشته نیز ۱۲ میلیارد برای پیشبرد این پروژه پرداخت شد.
وی افزود: قسمتی از ۱۲ میلیارد تومان که پرداخت شده برای خرید دستگاه پیشرفته جداسازی زباله خشک کارخانه کمپوست که دستگاهی اروپایی است، استفاده شده است.
شهردار لنگرود در ادامه با بیان اینکه خرید این دستگاه به مناقصه گذاشته شده، گفت: بعد از مناقصه شرکت جهش کیمیا برنده شد و قرار شد در مدت شش ماه این دستگاه را خریداری کند و به کارخانه بیاورد.
رجایی ادامه داد: وارد کردن این دستگاه بسیار سخت است زیرا لوازمی در این دستگاه به کار رفته است که حساس است.
وی با بیان اینکه کارخانه کمپوست از سه سوله تشکیل شده است، افزود: این سوله ها عبارتند از سوله پردازش، سوله بارریز و سوله پالایش که دو سوله در حال حاضر کاملا آماده است و با اتصال برق سه فاز سوله پردازش قابل بهرهبرداری میشود.
شهردار لنگرود گفت: شهرداری لنگرود تنها شهرداری است که اعتبارات را جذب کرده و اگر امسال نیز اعتبارات به صورت کامل پرداخت شود کارخانه کمپوست امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
رجایی افزود: شرکتی که برای خرید دستگاه پیشرفته جداسازی زباله خشک در مناقصه برنده شده، برای کارخانههای کمپوست قم و تهران نیز وارد کرده است و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.