در آئین یادبود استاد حسین اصلانی آهنگساز و موسیقیدان معاصر ایران در شاقاجی مطرح شد:استاد اصلانی، شاگردان زیادی را تربیت کرد که امروز در دنیا، تأثیرگذار بر فرآیند حوزه فرهنگ هستند.
زنده یاد حاج هادی زحمتکش، از خیرین خوشنام و بانی ساخت مسجد فاطمیه آقارکابدار بود که تأثیرات زیادی در مسیر زندگی مرحوم اصلانی گذاشت و الگوی استاد بود.
حسین اصلانی اگر چه فرزندی نداشت ولی همه بچه هایی که در دو مدرسه بنا شده توسط ایشان درس می خوانند، فرزندان اصلانی هستند.
حاج علی و مهندس محمدرضا زحمتکش، تلاش های وافری در امورخیریه دارند و طی چهار مراسم باشکوه، برای بزرگداشت استاد، سنگ تمام گذاشتند.
مرحوم اصلانی اگر چه نیم قرن از عمر خود را در خارج از کشور سپری کرد، ولی هرگز هویت پاک ایرانی خود را فراموش نکرد.
استاد، تمام دارایی خود را در راه جهاد مدرسه سازی گذاشت.
اکنون، هم آثار موسیقی ایشان مانا شده است و هم نام ایشان بر تارک بلند لوح خیرین مدرسه ساز ایران میدرخشد.
آئین یادبود استاد حسین اصلانی در شاقاجی
مراسم سومین روز خاکسپاری استاد حسین اصلانی، خیر مدرسه ساز گیلان و موسیقیدان معاصر در شاقاجی برگزار شد .
مراسم سومین روز خاکسپاری استاد حسین اصلانی، خیر مدرسه ساز گیلانی و موسیقیدان برجسته کشور در زادگاهش، شاقاجی رشت برگزار شد. در این مراسم که خانواده استاد، بهمن یعقوبی مدیر عامل مجمع خیرین مدرسه ساز گیلان، مهندس علی دقیق مدیر کل نوسازی مدارس استان، سیدرضا سیددانش مشاور امور فرهنگی و رسانهای سازمان برنامهوبودجه کشور و جمعی از مردم مناطق رشت، شاقاجی، شهرستان، سنگر و … حضور داشتند، مهندس علی اوسط اکبری مقدم معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان، با گرامیداشت یاد این چهره شاخص گفت: استاد اصلانی، شاگردان زیادی را تربیت کرد که امروز در دنیا، تأثیرگذار بر فرآیند حوزه فرهنگ هستند .
وی افزود: ایشان در برهه ای از زمان که بخش تعلیم و تربیت جامعه ما به وجودش نیازمند بود، در این حوزه حضور پیدا کرد و آثار ارزشمندی از خود بر جای گذاشت که نمونه آن، ساخت فضاهای آموزشی و احداث ۲ باب مدرسه در روستای شاقاجی است.
وی با تشکر از مدیر کل آموزش و پرورش و مدیر کل نوسازی مدارس استان گفت: ثمره تعامل سازنده ای که جناب آقای یعقوبی و همکارانشان در مجمع خیرین مدرسه ساز استان، با افراد عاشق و اهل معرفت برقرار می کنند، نام درخشان اصلانی هاست که با تمام وجودشان پا به عرصه کمک به تعلیم و تربیت کشور می گذارند .
دکتر نادر جهان آرای مدیر کل آموزش و پرورش گیلان نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره مرد نیک اندیش گیلانی، حضور پر شور همه قشرها در مراسم خاکسپاری و یادبود ایشان را دلیل مردمی بودن و عاشق بودن وی دانست و گفت: از خانواده های اصلانی و زحمتکش و سایر برادرزاده ها و خواهرزاده های استاد و همه اقوام ایشان که از سال ۱۳۱۵ تا ۱۳۹۸، با این مرد نازنین هم نفس بوده اند و خاطرات زیبایشان را بیان کردند، تشکر می کنم که ابعاد ژرف این شخصیت ماندگار را به تصویر کشیدند، وی تصریح کرد: قطعاً این خاطرات ارزشمند، چراغی فراروی آیندگان خواهد بود .
مدیر کل آموزش و پرورش گیلان با تقدیر از مجمع خیرین مدرسه ساز استان که بستر ساز حضور خوش نامان و جاودانگان عرصه خدمت به فرهنگ و آموزش و پرورش هستند، از مدیر عامل این مجمع و همکاران وی تشکر کرد و برای سید ابوالقاسم میرمسعودی، رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز گیلان، آرزوی شفای عاجل نمود .
دکتر جهان آرای با اشاره به محتوای مراسم یادبود استاد و حضور چهره های برجسته در این مجلس گفت: اگر نیک بنگریم، آئین امروز ما در تجلیل از مهربانی ها و خوشنامی استاد حسین اصلانی، با ترکیبی متفاوت و فاخر برگزار می شود و حضور چهره های ارزشمند عرصه هنر و فرهنگ ایران زمین و بخش های مختلفی که برای این مراسم تدارک دیده شده، گواه این مدعاست .
وی تصریح کرد: مرحوم اصلانی اگر چه نیم قرن از عمر خود را در خارج از کشور سپری کرد، ولی هرگز هویت پاک ایرانی خود را فراموش نکرد.
مدیر کل آموزش و پرورش گیلان گفت: بیایم همه ما هویت ایرانی و اسلامی خود را پاس بداریم.
وی عشق را از جمله ویژگی های ارزشمند حسین اصلانی دانست و گفت: این عشق موجب شد تا استاد، برای کمک به فرزندان این مرزو بوم و تحصیل و تهذیب آنان در قالب کار مقدس مدرسه سازی گام بردارد.
وی ابراز امیدواری کرد که از مدارس ساخته شده توسط استاد اصلانی، انسان های فرهیخته دیگری به ساحت علم و اندیشه تقدیم شود.
دکتر جهان آرای افزود: اکنون، هم آثار موسیقی ایشان مانا شده است و هم نام ایشان بر تارک بلند لوح خیرین مدرسه ساز ایران می درخشد.
حجت الاسلام والمسلمین عادلی، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه گیلان نیز در این مراسم با اشاره به روایتی اسلامی گفت: مرحوم استاد حسین اصلانی اگر چه فرزندی نداشت ولی همه بچه هایی که در دو مدرسه بنا شده توسط ایشان درس می خوانند، فرزندان اصلانی هستند.
وی با اشاره به عمق عشق و ایمان زنده یاد اصلانی به مردم و دستگیری از دیگران، با ذکر خاطره ای، از مرحوم حاج هادی زحمتکش از خیرین خوشنام گیلانی، بعنوان بانی ساخت مسجد فاطمیه آقارکابدار یاد کرد که تأثیرات زیادی در مسیر زندگی مرحوم اصلانی گذاشت و الگوی استاد بود.
حجت الاسلام والمسلمین عادلی، از حاج علی و مهندس محمدرضا زحمتکش به پاس تلاش های وافری که در امورخیریه دارند و طی چهار مراسم باشکوه، برای بزرگداشت استاد، سنگ تمام گذاشتند، تشکر و قدردانی کرد .
وی گفت: خیلی ها هستند که مال و اموال زیادی در دنیا دارند، ولی بعضی ها از این سرمایه خود برای آبادی آخرت خود نیز استفاده می کنندکه مرحوم اصلانی، جزو این دسته از افراد با سعادت است که تمام دارایی خود را در راه جهاد مدرسه سازی گذاشت.
شایان ذکر است در این مراسم، کلیپی از استاد حسین اصلانی و خاطرات دوستان و آشنایان دربارۀ ایشان پخش شد و یکی از دانش آموزان دبیرستان استاد، متنی را در پاسداشت اندیشه های ناب او قرائت کرد.
در پایان مراسم نیز مهمانان بر سر مزار آن مرحوم حاضر شدند و باذکر فاتحه، یادش را گرامی داشتند .