به گزارش ختم کلام؛ مدیرکل محیط زیست گیلان در نشست خبری که صبح پنج شنبه به مناسبت هفته محیط زیست در تالاب امیرکلایه لاهیجان برگزار شده بود از بروز اتفاقات خوبی در این تالاب خبرداد و اظهار کرد: دستاوردهای این اتفاقات موجبات رونق گردشگری در منطقه امیرکلایه را فراهم آورده است.
قربانعلی محمدپور با اشاره به اهدف ارتقای محیط زیست گیلان از سوی این اداره کل گفت: این‌مهم، همراهی و آشنایی مردم با محیط زیست را می طلبد.
وی حفاظت از محیط زیست را در زمره مهمترین معیار در امر توسعه دانست و خاطر نشان کرد: در این مورد، مسئله پتروشیمی در اولویت محیط زیست قرلر دارد.
مدیر کل اداره محیط زیست گیلان همچنین فقر و بیکاری را از عوامل نابود کننده محیط زیست برشمردو افزود: مقصود از فقر، فقر فرهنگی و اقتصادی است و مجموع این دو، مسائل اجتماعی فراوانی ایجاد خواهد کرد.

محمدپور بابیان اینکه در سال گذشته بیش از یک هزار نفر ساعت در حوزه محیط زیست آموزش دیده اند گفت: بی شک در منطقه فقرزده، محیط زیست به معنای واقعی حفظ نمی شود.
وی خطاب به برخی منتقدان، توصیه کرد: نباید با اقدامات سیاسی، محیط زیست را به سمت سیاست ببرند.
مدیر کل محیط زیست گیلان در مورد انتقال پسماند پتروشیمی به منطقه لوشان گیلان افزود: با وجود مجوزی که دولت برای این منطقه از استان تعریف کرده است اما قرار نیست هیچ چیزی در لوشان دفن شود.
محمدپور پیرامون نپذیرفتن استان قزوین برای پسماند پتروشیمی گفت: شرکت بلیش تا سقف ۱۵ هزار تن محموله می تواند در هر استانی طرح خود را اجرا کند که در قزوین این میزان محموله را استفاده کرد و دیگر نمی‌توانست در آنجا فعالیت کند. در گیلان نیز به همین شکل خواهد بود تا ۱۵ هزار تن محموله که از شرکتهای خوزستان و استانهایی که دارای پتروشیمی هستند، می‌تواند حمل و به استان بیاورد و اگر زمانی بخواهد بیش از آن حمل کند باید دوباره برای شرکت بلیش مجوز صادر شود.

به گفته وی آنچه که در استان های قزوین، همدان، زنجان و البرز اجازه دفن داده نشده پسماند پزشکی است.
مدیر کل محیط زیست گیلان در ادامه با اشاره به پروژه سد لاسک، از انتقادها پیرامون‌شفاف سازی نکردن خبر داد و یاد اور شد: این در حالیست که در جایگاه مدیر کلی، همیشه و در همه حال پاسخگو بوده و هستم.
محمد پور با بیان اینکه روال سد لاسک را دولت تعیین می کند افزود: این پروژه ملی بوده و برای رفاه و پیشرفت مردم طراحی شده است ضمن اینکه این مطالعات قبل از انقلاب اسلامی نیز انجام شده بود.
وی با بیان اینکه ضرورت در آن منطقه داشتن آب شرب و تامین آب کشاورزی است تصریح کرد: اساس تلاش در این مورد بر این است که قطع درختان به کمترین حد ممکن برسد.
این مسئول از در معرض خطر بودن تالاب انزلی به علت ورود رسوبات خبر داد و گفت: کاهش تراز آبی دریای خزر بر روی همه ی تالابهای شمالی کشور تاثیر گذاشته است.
محمد پور خاطر نشان کرد: رسوبات نفس تالاب را به شماره انداخته و امروز این رسوبات به ۸ متر رسیده است.
وی افزود: محیط زیست با شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم فناوری اصفهان
برای نابودی این رسوبات، تفاهم نامه امضا کرده است.
مدیر کل محیط زیست گیلان از به اوج رسیدن پیگیری ها برای تالاب انزلی از سال ۹۴ خبردادو با توجه به دغدغه های موجود دررابطه با پیشنهاد شرکت دانش بنیان گفت: براین اساس قسمتی از طرح در استخر منطقه قلم گوده شبیه سازی و پایلوت این طرح در آن منطقه آغاز شد.

محمد پور ادامه داد: برای این منظور، کمیته ملی نظارت، از دانشگاه بزرگ کشوردعوت شد و آشکار شد که این طرح موافقین زیاد و بزرگی را به همراه داشت.
به گفته وی، همزمان نمونه ها را در دانشگاه های بزرگ کشور مورد بررسی قرار دادند و در نهایت قرار شد که این طرح در بخشی از تالاب که راه فرار آب داشته باشد امتحان و روزانه به سازمان محیط زیست گزارش داده شود.
محمدپور در مورد مواد مورد استفاده در روش احیای تالاب انزلی به روش بایوجمی نیز گفت: در این طرح از اکسید تیتانیوم عادی و با استاندارد خوراکی استفاده شده است و اثرات آن به طور کامل با آب ازبین می رود.
این‌مسئول ضمن گلایه از کم بودن سهم محیط زیست گیلان در پایلوت تصریح کرد: پایلوت شدن به معنای مورد توجه قرار گرفتن است و از کمبود این سهمیه گله دارم.
محمد پور پیرامون ورود دادستان به این موضوع و توقف اجرای طرح گفت: ورود دادستان در موضوع بایوجمی بر اساس گزارشهای ارسال شده بود زیرا اعلام کرده بودند که در این مورد، خطر برای محیط زیست احساس می شود و اینکه چرا این طرح در انزلی جرا می شود در حالیکه در هیچ کجای دنیا اجرا نشده است؟!
وی تصریح کرد: تنها اختلاف ما بر سر نانو بودن یا نبودن است.
این‌مسئول با رد نانو بودن طرح بایوجمی، ورود دادستان رادر این طرح اتفاقی مبارک خواند و افزود: بی شک چنین اقدامی، هیچ گونه ضرر برای آبروی محیط زیست محسوب نمی شود.
انتهای پیام/