اختصاصی ختم کلام/

شهرسرسبز ‌کومله در ۶ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان لنگرود قرار دارد.
این شهر با دارا بودن مزارع فراوان برنج و چای، از مراکز مهم تهیه چای و برنج در کشور است.

بیشترین درآمد مردمان کومله، از راه کشت برنج، چای، دامپروری و پرورش انواع مرکبات تامین می شود ودر این میان مرکبات روستای پرشکوه این بخش به دلیل مرغوبیت فراوان، از محبوبیت ویژه ای میان مردم گیلان و ایران برخوردار است.

این شهر زیبا از شمال به پهلوان رود و از شرق به خرشتم لات، از جنوب به کنده زری و زرده گیلی، پرشکوه و ملاط کوه و از غرب به ملاط محدود می شود.
همچنین در شمال غرب کومله، شهرستان لنگرود و در جنوب، بخش اطاقور و در شمال شرق آن شهر شلمان قرار دارد.

وسعت این شهر به طور تقریبی حدود ۵۰ کیلومتر مربع است.

کوهها در جنوب این شهر زیبا و سرسبز قرار گرفته اند و از شرق به غرب عبارتند از: کنده زری، زرده گیللی، پرشکوه، ملاط کوه و لیلاکوه که در ادامه آن به شیطان کوه لاهیجان می رسد.

در باره این رشته از کوهها افسانه های بسیار زیادی وجود دارد به طور مثال، در مورد زرده گیللی اهالی معتقدند که بر سر قله آن چاه هایی بوده که از آن برای رسیدن به لاهیجان در هنگام خطر استفاده می کردند و عقیده دارند که پادشاهان قدیم خزائن خود را در این چاه ها پنهان کرده اند. برای به دست آوردن این گنج های افسانه ای کاوش هابی هم انجام گرفته اما به نتیجه نرسیده است.

و اما قله سمام، بلندترین قله ای است که در شهر کومله به چشم می خورد. این قله در جنوب شرقی شهر قرار دارد و ارتفاع آن به اندازه ای است که هنگامی که در شمال باران می بارد در قله این کوه هوا آفتابی است.

در کومله فقط یک رودخانه جریان دارد به نام خرشتم لات که ادامه آن همان شلمان رود است که از سلسله جبال البرز سرچشمه‌ می گیرد. این رود پس از مشرب ساختن زمین های اطراف در چمخاله به پای دریای کاسپین می ریزد. همچنین در این شهر ۲ استخر بزرگ وجود دارد که با آب باران های فصلی پر می شوند و از آنها برای آبیاری مزارع برنج استفاده می کنند.
ناگفته نماند که یک استخر اصلی در حوالی مرکز شهر، زمین فوتبال و پارک شهر با جاذبه های گردشگری بسیار زیبا وجود دارد.
از دیگر جاذبه های این شهر توریستی، سد پهلوان بست کومله، مجموعه نگین سبز برافراشته بر کوه، بقعه متبرکه آقا سید حسن، و از همه مهمتر مقبره متبرکه شهید ” حسین املاکی” در روستای کولاک محله کومله، را‌می توان‌نام برد.

مردم‌این شهر فراورده های کشاورزی، دامی، صیفی، هنری و صنایع دستی خود را در روزهای دوشنبه به بازار محلی عرضه می کنند.
دوشنبه بازارهای کومله ، یکی از جاذبه های کردشگری این شهر است.

زبان مادری مردم آن گیلکی است و با لهجه #بیه- پیش صحبت می‌کنند.

انتهای پیام/

گزارش: عبدالله محمدی کومله

سردبیر و مدیر مسئول: مهدیه رزاقی لنگرودی