به گزارش ختم کلام، استاندار گیلان، پیش از ظهر سه شنبه در نشست کارگروه پژوهش، نوآوری و فناوری استان که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استانداری سابق برگزار شد، با تأکید بر لزوم ساماندهی تعداد دانشگاه‌ها، اظهار کرد: تعدد دانشگاه‌ها نوعی تنزل ارزشی برای مدارک دانشگاهی است.

مصطفی سالاری بر ضرورت حفظ شأن دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: خوشبختانه با ایجاد تحولات در وزارت علوم، در زمینه تحقیقات و فناوری اقدامات خوبی در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه گیلان، زمینه‌ مناسبی برای دریافت مصوبه منطقه ویژه علمی دارد، افزود: با توجه به وضعیت خاص صنایع و همچنین محیط زیست استان، برای حل مشکلات این بخش‌ها نیازمند توجه بیشتر به حوزه علمی هستیم.
استاندار گیلان در ادامه با بیان اینکه دهکده ورزشی دانشگاه گیلان مکانی ورزشی برای دانشجویان سراسر کشور و باشگاه های خارجی و داخلی است، خاطر نشان کرد: ظرفیت و زیر ساخت‌های خوبی در این زمینه وجود دارداما این بخش نیازمند توسعه عرصه و عیان است.

سالاری ایجاد دهکده ورزشی را، سرمایه ملی مناسبی در حوزه دانشگاه های سراسر کشور دانست و افزود: تلاش می شود تا المپیاد ورزشی دانشجوی سال ۹۹ در این دهکده ورزشی برگزار شود.

وی با بیان اینکه حضور ۷ هزار نفر در این المپیاد به صورت همزمان نیازمند برنامه ریزی دقیق است، گفت: دستگاه ها برای اقامت و پذیرایی این تعداد باید از هم اکنون به فکر آماده سازی شرایط برای میزبانی باشند.
استاندار گیلان با بیان اینکه رو به تعطیل بودن برخی دانشگاه‌ها، فعالیت آنها را دچار مشکل کرده است، اظهار کرد: در برخی از دانشگاه‌ها همانند دانشگاه پیام نور و یا دانشگاه‌های خصوصی نیز، پژوهش و نوآوری حرکت روبه رشدی دارد.
وی با انتقاد از عملکردهای نامطلوب در بخش آموزش های فنی،حرفه‌ای و مهارت آموزی گفت: امروز ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها محسوب می شود بنابراین نباید تنها در دانشگاه‌ها به دنبال علم آموزی جوانان بود.
این‌مسئول تأکید کرد: در جامعه علاوه بر افراد تحصیل کرده نیازمند کارگر متخصص و ماهر هستیم که تخصص و مهارت او متناسب با نیاز بازار و جامعه باشد اما متأسفانه بسیاری از جوانان تحصیل کرده به دلیل نداشتن مهارت لازم بیکار هستند.
سالاری با بیان اینکه در میان نیروهای ماهر، نیروهای کارآفرین هم وجود دارد، افزود: متأسفانه نبود نیروی کار دارای مهارت به جامعه آسیبی جدی وارد کرده و جوانان نیز به دلیل نبود اشتغال دچار سرخوردگی شده‌اند.
وی تأکید کرد: باید مشکلات دانشگاه‌ها را با دستور کار مشخص در راستای بهبود آموزش حل کنیم.
استاندار گیلان ادامه داد: طرح آموزش آمایش ملی نیاز به عزم جدی ملی دارد و به دلیل بار مسئولیت سنگین اجتماعی، استان ها از پس آن بر نمی‌آیند بنابراین، این مهم باید به صورت هماهنگ و ملی انجام شود.
سالاری با اشاره به تعیین اعتبارات پژوهشی برای دستگاه ها، افزود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته ۵۰ درصد اعتبار برای اولویت‌های استانی و ۵۰ درصد دیگر نیز، برای کمک به فضای دانشگاهی و دانشجویی استان استفاده می‌شود.

انتهای پیام/