این نشست با حضور دکتر سید محمود رضوانی – معاون بهداشتی دانشگاه، دکتر سید علی حزنی – مدیر روابطعمومی دانشگاه، حسن کریمی کرنق – رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت و سایر اعضای کمیسیون بهداشت شورای شهر و اعضای کارگروه سلامت شهر رشت برگزار شد.
دکتر سید محمود رضوانی – معاون بهداشتی دانشگاه در این نشست تخصصی با بیان اینکه عامل انتشار بیماری تب دنگی پشه آئدس است، گفت: سردرد، تب بالا، کمردرد و در مواردی ظاهر شدن جوش در اندامهای مختلف، علائم اولیه شیوع این بیماری است و لذا شهروندان در موارد مشاهده این علائم باید ضمن حفظ خونسردی به پزشک مراجعه نمایند.
وی با بیان آنکه مرکز آموزشی و درمانی رازی رشت، مرکز تخصصی بیماریهای داخلی و عمومی است گفت: در ۹۷ درصد موارد مواجهه با این بیماری خطر جانی ندارد و برای مبتلا شدن یک شخص هم لازم است سه عامل پشه، فرد سالم و فرد بیمار وجود داشته باشد.
دکتر رضوانی همچنین افزود: این بیماری در کشور ما با تعدد بسیار کم وجود دارد؛ اما اطلاعرسانیها در این موضوع باید انجام شود.
در این نشست سه حیطه آموزش، مدیریت و بهسازی محیط و درمان برای جلوگیری از شیوع بیماری مؤثر معرفی شد و اعلام گردید سازمان پسماند شهرداری برای کاهش تعداد پشه در فضای شهری تمهیداتی چون نظافت رودخانهها، شستشوی مخازن زباله، خشک نگهداشتن زبالههای پلاستیکی و حمل لاستیکهای کهنه اتومبیلها از سطح شهر به مکانهای دارای سقف و بهدور از باران در خارج از شهر را اجرایی میکند. همچنین تأکید شد تا لاستیکهای ماشین اشیای پرخطر برای تجمع این نوع پشه شناخته شده و محلات حریم رودخانهها نیز از مناطق تجمع پشهها شمرده شود.
گفتنیاست؛ مهندس مهدی جواهرشناس – مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مجید عزیزی، سید حسین رضویان، مسعود عباس نژاد، محمدحسن عاقل منش، مهیار سماکچی – اعضای شورای شهر رشت، یوسف یزدانی – مدیر منطقه یک شهرداری رشت، حامد حیدری – مدیر شهرداری منطقه سه، رسول محمدپور – مدیر روابطعمومی شورای شهر رشت و معین حسنزاده – کارشناس روابطعمومی و عضو کارگروه سلامت شهر رشت در این نشست حضور داشتند.