قالیباف ادامه داد: به ویژه برای خانوادههای محروم برای کارمندان برای عزیزان برای پرستاران مخصوصاً در مددجویان کمیته حضرت امام خمینی ره و همچنین مددجویان سازمان بهزیستی آنهایی که به هر حال حقوق ثابتی دارند و با تورم فاصله ایجاد میشود و آسیب میبیند.وی گفت: رئیس جمهور باید به گونهای عمل کندو به گونهای باید انتخاب بشود ضامن حل این مشکلات باشد. البته با کمک مردم این اتفاق خواهد افتاد. امروز بازنشستگان در بخش لشکری و کشوری تامین اجتماعی و ایثارگران این روزها همه با این مشکلات روبرو هستند. در دهه ۹۰ شرایط سختی را گذراندیم از جهت اقتصادی رشد متوسط سالانه یک درصد بوده است. نقدینگی ما ۲۶ برابر شده است. خوب این اعدادها که از یک اقتصاد سخت. دوره کرونا را گذراندیم. واقعا هم پدران و مادران مخصوصاً مادران ما که هم تربیت فرزندان و آموزش فرزندان را در آن شرایط را داشتند.
قالیباف: حقوق افراد را متناسب با تورم پرداخت خواهیم کرد
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: با حضور و مشارکت مردم و سرمایهگذاران اقتصاد قوی را دنبال خواهیم کرد که دولت بتواند حقوق عزیزان را متناسب با تورم پیش ببرد و قدرت خرید را حفظ کند.
محمد باقر قالیباف کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در اولین مناظره انتخاباتی گفت: انتخابات یک فرصت بزرگی است که در اختیار یکایک شما مردم شریف عزیز ایران است که بتوانید برای آینده خودتان فرزندانتان و ایران عزیزمان تصمیم بگیرید.وی افزود: رئیس جمهور مسئولیتهای سنگینی دارد که باید این بار سنگین را به کمک دیگران به دوش بکشد. لذا انتخاب شما عزیزان در این مقطع بسیار مهم است. رئیس جمهور یکی از وظایفشان در این شرایط سختی که امروز داریم حتماً توجه و تحول در حوزه اقتصاد است.
وی اظهار کرد: الان زمانی است که باید جبران بشود. در برنامه هفتم که کار مشترک دولت سیزدهم و مجلس یازدهم است امروز تنها سند ماست که باید آن را اجرا کنیم.قالیباف تصریح کرد: لذا رئیس جمهور باید با دقت هم حواسش به سفره مردم باشد و هم حواسش به رشد اقتصادی باشد. مخصوصاً به پروژههای کلانی که بتواند این کار را انجام بدهد.
وی گفت: معتقد هستم که ما باید قفل این توقف را بشکنیم و کاری را که دولت سیزدهم این کار را شروع کرد و پیش بردند آن را ادامه بدهیم. نقاط قوت را تقویت کنیم و ضعفهای آن را برطرف کنیم. بر این باور هستم که ظرفیتهای کشور آنقدر وجود دارد که ما امروز فقط هدر دادن در بحث سرمایههایی که وجود دارد سه و نیم برابر یارانههای نقدی امروز است. لذا کارمندان و کارگران شریف در دولت خدمت و پیشرفت همه ما با حضور و مشارکت شما و سرمایهگذاران اقتصاد قوی را دنبال خواهیم کرد که در هر صورت دولت بتواند حقوق عزیزان را متناسب با تورم پیش ببرد قدرت خرید را حفظ کند.
قالیباف در بخش دوم زمان خود گفت: برنامه هفتم چون عزیزان اشاره کردند آقای پزشکیان فرمودند انسجام و منسجم بودن در همه عرصهها من کاملا این را قبول دارم یا آقای پورمحمدی به این موضوع اشاره کردند که تنها اقتصاد نیست فرهنگ هم است حتماً همینطور است.
وی ادامه داد: وقتی حرف از سرمایهگذاری میزنیم، سرمایهگذاری یک بخش خودش درباره رشد اقتصادی و سرمایهگذاری است و بخش دیگر بهره وری است.
قالیباف گفت: در بخش بهره وری بخش عمده آن بعضی از کشورها که متوسط در سال ۹ درصد رشد داشتهاند نصف این ۹ درصد را از بهرهبرداری استفاده کردند بهرهبرداری یعنی درست استفاده کردن و مدیریت صحیح است. یک رئیس جمهور است که باید قابلیت اجرای این کار را داشته باشد. به این معنا یعنی که بتوانند از ظرفیت اندیشمندان استفاده کنند . بهره وری میتواند نصف این ۸ درصد را تحقق یابد. قالیباف تاکید کرد: در برنامه هفتم ۲/۸ درصد از ۸ درصد را در بهرهوری آوردهایم. کاملا معتقد هستم اگر انسجام نداشته باشیم نمیشود. برنامه هفتم به هر حال یک سند شده است حتماً ممکن است اشکالاتی هم داشته باشد و نقاط قوتی هم دارد. میگوییم خانواده اساس کار است مهمترین موضوع برنامه هفتم خانواده محوری است.
وی بیان کرد: سبد خانوار در همه ابعادش در برنامه هفتم دیده شده است. ممکن است در یک بخشی هم اشکال داشته باشد. ویژگی برنامه هفتم این است که در ماده ۱۱۸پیش بینی شده است که شورای راهبری هر کجا در حین اجرا اشکالی در اجرای برنامه به وجود بیاید کمیتهای پیش بینی شده است به ریاست معاون رئیس جمهور و مجموعه کمیسیونهای دولت اگر لازم بشود اصلاح کنند اصلاح می کنند.قالیباف گفت: ولی بدانیم قانون است باید آن را اجرا کنیم. نمیتوانیم بگوییم که این را کنار بگذاریم. دوباره انسجام را از دست میدهیم به سمت بهانه جویی میرویم.نکته بعدی که بسیار مهم است . بیش از ۹ میلیون بشکه نفت از انرژیهای فسیلی ما است که ۱۷ درصد آن هدر میرود.
وی ادامه داد: به این معنا هدر میرود یا در مصرفمان در نیروگاهها هدر می دهیم یا در گازهای مشعل آن را هدر میدهیم. از این انرژی در حوزه پتروشیمی درآمد قریب به ۲۰ میلیارد دلار داریم فقط هفت و نیم درصد آن را داریم استفاده میکنیم. ما فقط اگر همین دقت را انجام دهیم از این ۴۴ درصد مصرفیمان ۴ درصد و اگر از این ۱۷ درصد سه و نیم درصد این هفت و نیم درصد را ۱۵ درصد کنیم در همین یک قلم ما دو برابر ظرفیت خودمان را افزایش دادهایم.قالیباف بیان کرد: یک مدیر قوی میتواند این مشکلات را حل کند ما اقتصاد را پیش بینی پذیر نکردیم با تصمیمات سیاستی و قاعده گذاری غلط همینه دو روز قبل یک وزارتخانه تصمیم گرفته است و بخشنامهای صادر کرده است همه گلایه من شدهاند. با این تصمیمات حتماً سرمایهگذاری نخواهیم داشت. حتماً ظرفیتهای داخل سرمایهگذاری نمیکنند. سیاستهای ما به گونهای است که صادراتمان را داریم کند میکنیم و واردات را ترجیح میدهیم.
قالیباف در بخش سوم زمان خود گفت: نکاتی که در اینجا مطرح میشود ما به هر حال برای این رشد ۸ درصد سرمایهگذاری داریم و بهره وری از نظر بنده حتماً بهره وری ارجع است به سرمایهگذاری دلیل آن این است که بهرهوری این فرصت را به ما میدهد ظرفیتهایی که موجود داریم اینها را حفظ کنیم دنبال کنیم خود این بسترسازی ادامه سرمایهگذاری هم بیاید. قالیباف ادامه داد: بخش عمدهای را داریم هدر میدهیم. به درستی آقای پزشکیان فرمودند خودروی دست دوم را میآوریم ارز نداریم بدهیم که آن را وارد کنند. من میگویم ارز داریم . در سال گذشته ۸ میلیارد دلار فقط در حوزه خودرو ارز اختصاص دادیم. کیفیت و قیمت وضعیت خوبی ندارد. دولت و مردم نیز در این قضیه ناراحت هستند.
قالیباف تصریح کرد: نکتهای که آقای زاکانی فرمودند درباره نقدینگی قطعاً همین شکلی است. ولی بدانیم نقدینگی که دستمان است به کیفیت آن توجه داریم نه به کمیت آن و میتواند بیشتر از آن هم باشد. نقدینهای که بیش از هزار همت است از کمان برنامهریزی خارج شده است .در برنامه هفتم در ماده ۸ آن دولت را موظف کرده است در همین سال ۱۴۰۳ یکی از بانکهای تخصصی را تبدیل به بانک توسعه کند همه نقدینگی به آنجا برود و فقط برای پروژههای زیرساختی استفاده شود. قالیباف ادامه داد: در ال پی جی چیزی که در مدار خزانه اداره میشد ۲۷ همت در سال ۱۴۰۰ بوده است. . مجلس یازدهم پیگیری کرد، کنترل کردیم و دیدیم که در آنجا دارد حیف میشود که ۶ رده پایینتر برای آن تصمیم میگیرند.
وی گفت: ال پی جی در سالی که گذشت ۱۸۰ همت شد. در حوزه یارانهها سه و نیم برابر هدر میدهیم یعنی ۱۲۶۰ همت یعنی ۵۰ درصد لذا میخواهم بگویم حتی در حوزه تحریم، بله حتماً تحریم اثر میگذارد بنده معتقد هستم همه دستگاههای دولتی یک طرف دستگاه دیپلماسی مان یک طرف دیگر است. قالیباف ادامه داد: دستگاه دیپلماسی باید تحریم را حل کند طرح مشخص و روشنی داریم و آن را اقدام می کنیم. ۱۰۴ میلیارد دلار در سال در حوزه بهرهبرداری هدر رفت داریم.اینها نشان میدهد انتخاب رییس جمهور درست چقدر مهم است. همین الان قراردادهایمان با چین باز مانده است تفاهمات اجرایی نشده است با روسیه هم همین طور است ظرفیتهای شانگهای و بریکس در انضباط مالی استفاده نشده