به گزارش ختم کلام و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وب دا)؛ دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه با اعلام اینکه طی بیش از دو ماه فعالیت مداوم کارکنان حوزه  بهداشت و همیاری سایر بخش های دانشگاه علوم پزشکی گیلان و تمامی سازمان ها، ادارات و نهادها، غربالگری دیابت و پرفشاری خون بیش از یک میلیون و ۴۳۰ هزار گیلانی انجام شد، گفت ؛ طی این مدت ۷۰ درصد جمعیت استان مورد غربالگری دیابت و پرفشاری خون قرار گرفتند.
 وی ادامه داد؛  از این تعداد، بیش از ۲۸ هزار بیمار جدید مبتلا به دیابت و بیش از ۴۶ هزار بیمار جدید مبتلا به فشار خون بالا شناسایی شده اند که در صورت عدم اطلاع از بیماری خود، در مسیر بروز آسیب ها و عوارض شدید این بیماری ها شامل نارسایی کلیوی، سکته های قلبی و عروقی، نابینایی و قطع عضو قرار می گرفتند.
معاون بهداشتی دانشگاه همچنین با اشاره به اهمیت شناسایی زودهنگام بیماری های دیابت و فشارخون بالا که بیماری های خاموش و بدون علامت می باشند، تصریح کرد؛ در صورتی که با انجام غربالگری هایی مانند؛ پویش ملی سلامت که قند خون و فشار خون افراد طی آن به صورت رایگان ارزیابی شد، می توان از ابتلا به دیابت و پرفشاری خون مطلع شد از بروز عوارض شدید این بیماری ها تا حدود زیادی پیشگیری کرد .هدف از اجرای این پویش ، شناسایی بیماران جدید و مراقبت از آن ها برای پیشگیری از بروز عوارض بوده است.
دکتر رضوانی یادآور شد: علاوه بر این، طی اجرای پویش ملی سلامت با محوریت غربالگری دیابت و پرفشاری خون، یک هزار و ۱۰۰ بیماری دارای فشار خون بسیار بالا شناسایی شدند که در صورت عدم شناسایی، متاسفانه دچار عوارض غیرقابل جبران می شدند.
وی  در پایان ، با تقدیر از مردم به منظور شرکت در این پویش وهمچنین، تشکر از زحماتی که  کارکنان حوزه  بهداشت و سایر بخش های دانشگاه علوم پزشکی گیلان در طی بیش از دو ماه انجام دادند، ابراز امیدواری کرد؛ با تداوم پویش ملی سلامت در محوریت های دیگر مانند تغذیه، سرطان و … روز به روز ارتقای سلامت جامعه و مردم عزیز استان را شاهد باشیم.
لازم به ذکر است ؛ پویش ملی سلامت با محوریت “غربالگری دیابت و پرفشاری خون”  از ۲۰ آبان تا ۳۰ دی ماه سال جاری در تمامی مراکز بهداشتی ، خانه های بهداشت شهرها و روستاهای استان به طور رایگان برای افراد ۱۸ سال به بالا اجرا شد.