رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور، باغ موزه دفاع مقدس گیلان را فرصتی برای نشان دادن جلوه فرهنگی و معنوی این استان به کشور دانست و گفت: باغ موزه دفاع مقدس گیلان این ظرفیت را دارد که به مرکز گردشگری فرهنگی تبدیل شود.
سردار عباس بایرامی در جلسه کمیته مراکز فرهنگی و یادمان های شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گیلان، از افتتاح همزمان باغ موزه دفاع مقدس پنج استان با دستور رئیس جمهور در آغازین روز هفته دفاع مقدس سال جاری خبر داد و اظهار کرد: اگرچه گیلان جزو آخرین استان هایی بود که کار احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس را آغاز کرد، اما اهتمام مجموعه استان موجب شده اکنون جزو استان های میانه باشد.
وی با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۴ باغ موزه دفاع مقدس در همه استان ها باید به بهره برداری برسد، خاطرنشان کرد: موزه دفاع مقدس گیلان باید به نماد استان در کشور تبدیل شود.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور، از دستگاه های مرتبط خواست هم افزایی داشته باشند و هر کدام گوشه کار را بگیرند و عنوان کرد: طبق برنامه ششم، دستگاه ها می توانند نسبت به فراهم سازی زیرساخت های لازم در مرکز فرهنگی دفاع مقدس اقدام کنند و مشکل قانونی نداریم.
بایرامی با اشاره به افتتاح فاز نخست باغ موزه دفاع مقدس گیلان در ۳۱ شهریورماه امسال، گفت: گیلان از حیث جغرافیا و مساحت و جمعیت و اعزام و شهدا و ایثارگران جزو پنج استان برتر حوزه ایثار و شهادت بوده و لذا باید از فرصت باغ موزه دفاع مقدس برای نشان دادن جلوه فرهنگی و معنوی این استان به کشور استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور و همه مسئولان کشوری و لشکری و یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس در آیین افتتاح همزمان باغ موزه های دفاع مقدس حضور دارند، خاطرنشان کرد: باید تصویری باشکوه از باغ موزه دفاع مقدس گیلان را مخابره کنیم.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور، خدمت به شهیدان را خدمت به سیدالشهداء(ع) دانست و اضافه کرد: باغ موزه دفاع مقدس یادگار ما برای نسل های آینده است تا با فرهنگ ایثار و شهادت پیوند برقرار کنند.
وی از مسئولان استان خواست از فرصت باقی مانده تا هفته دفاع مقدس برای تکمیل عملیات های عمرانی استفاده کنند و یادآور شد: باغ موزه دفاع مقدس گیلان این ظرفیت را دارد که به مرکز گردشگری فرهنگی تبدیل شود.
اسدالله عباسی، استاندار گیلان نیز، با بیان اینکه اهمیت موضوع باغ موزه دفاع مقدس استان بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: شهدا دین خود را نسبت به اسلام و انقلاب ادا کردند و امروز وظیفه ماست که تکلیف خودمان را نسبت به شهدا و خانواده های معظم آنان، انجام دهیم و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان را تنها نگذاریم.
وی فرهنگ ایثار و شهادت را متعلق به آحاد جامعه دانست؛ نه فقط نیروهای مسلح و بنیاد شهید و بنیاد حفظ آثار و افزود: همه ما باید گوشه کار را بگیریم و میراث شهدا را که مجاهدت و ایثار و شجاعت و فداکاری و مقاومت است، به نسل های آینده منتقل کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه نسل جوان باید با فرهنگ ایثار و شهادت مانوس شود، گفت: مرکز فرهنگی دفاع مقدس فرصتی برای حفظ و نگهداری و نمایش آثار و اسناد و تصاویر و دست نوشته ها و وصایای شهداست.
عباسی با اشاره به آغاز پروژه باغ موزه دفاع مقدس گیلان از سال ۹۸، اضافه کرد: از شنبه هفته آینده عملیات اجرایی با شتاب بیشتری پیش برود و تا پایان مردادماه باید شاهد پیشرفت خوبی باشیم.
وی از شهرداری و شورای شهر رشت نیز خواست پیوست فضای سبز برای این مرکز تعریف کنند و یادآور شد: مرکز فرهنگی دفاع مقدس گیلان فضای سبز فرهنگی و معنوی است و لذا با سایر پارک ها و بوستانهای شهر فرق می کند.
استاندار گیلان همچنین بر جانمایی آثار و بقایا و ادوات جنگ در محل باغ موزه تاکید کرد و ادامه داد: بازدیدکنندگان باید دستاوردهای ۴۴ سال گذشته را در این مرکز ببینند.
عباسی، با بیان اینکه گیلان هشت هزار شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده، به سابقه فرهنگی و تمدنی و انقلابی و دینی و معنوی این استان اشاره کرد و افزود: مزار شهدای گمنام باغ موزه دفاع مقدس گیلان به میعادگاه فرهنگی – مذهبی جوانان تبدیل شود.
وی احداث باغ موزه دفاع مقدس را جزو باقیات صالحات دانست و تاکید کرد: امروز در برابر هجمه های ناجوانمردانه دشمنان اسلام و انقلاب ایستاده ایم و لذا باید به خدا توکل کنیم و به اهل بیت(ع) متوسل شویم و راه شهدا را ادامه دهیم.