دستیار ویژه رئیسجمهور روسیه ؛ توسعه منطقه آزاد انزلی بسیار مطلوب بوده است
به گزارش ختم کلام و به نقل از مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی ایگور لویتین دستیار ویژه رئیسجمهور روسیه در نشست توسعه مبادلات تجاری ایران و روسیه با محوریت کریدور شمال جنوب در منطقه آزاد انزلی گفت: امروز با همکاران خودمان یعنی شرکت های مطرح حمل و نقل روسیه […]
ایگور لویتین با اشاره به پیشینه ایران که در مسیر جاده ابریشم واقع بود، گفت: روسیه از سه مسیر زمینی داغستان، جمهوری آذربایجان و ایران، دسترسی به خلیج فارس و از طریق راه دریایی (کشتیرانی) خزر و مسیر شرقی از طریق اینچه برون برای دسترسی به آبهای آزاد تلاش میکند که مهمترین پروژه برای ما کریدور شمال جنوب است.
لویتین ادامه داد: امروز حجمی معادل ۱۵ میلیون تن کالا در سال ترانزیت داریم و برنامه ما آن است که این مقدار را به ۳۰ میلیون تن و در دراز مدت به ۶۰ میلیون تن برسانیم. چشم انداز روسیه درسال ۲۰۳۰ میلادی رسیدن به ۱۰۰ میلیون تن کالا در سال است. این مربوط به تحریم هایی است که علیه روسیه اعمال شده و موجب شد جریان انتقال کالا از سوی کشورهای غربی متوقف شود.
وی اضافه کرد: در تقسیم بندی مسیر کالا از طریق کانال شرقی اینچه برون ۱۶ میلیون تن کالا ، مرکزی خزر ۱۲ میلیون تن و ۶۰ میلیون تن از مسیری که امروز مورد بازدید قرار گرفت را در برنامه داریم و مابقی و از طریق مسیر جاده ای ترانزیت خواهد شد .
دستیار رئیس جمهور فدراسیون روسیه مهمترین مشکل روسیه را ترانزیت جاده ای عنوان کرد و افزود: با توجه به ترافیک سنگین در مرز ایران و جمهوری آذربایجان و روسیه و جمهوری آذربایجان، باید این بخش مرزی را تقویت کنیم. اگر مسیر شرقی را بررسی کنیم کالای روسیه از سه کشور می گذرد و مهم آن است در این سه کشور با هماهنگی های انجام شده کالا منتظر نماند.
لویتین با اشاره به تفاوت استانداردهای ریلی کشورهای ایران و روسیه گفت: محل تخلیه و بارگیری بین واگنها جای بسیار حساسی واقع شده، برای دستیابی به هدف ۶۰ میلیون تن باید قطارهای باری مثل مسافربری بدون توقف تردد کنند چون در بندر کشتی ها منتظر بارگیری کالا هستند.
وی تاکید کرد : جاده سراسری شرق و غربی روسیه که به سیبری شهرت دارد به طول ۱۰ هزار کیلومتر است که از این طریف کالا به سمت چین، ژاپن و کره و سپس اروپا ترانزیت می شود.
دستیار رئیس جمهور فدراسیون روسیه اضافه کرد: برای ما در مسیر ریلی اولویت با قطار باری و کانتینری است امیدواریم در دریای جنوب از دریای بالتیک تا خلیج فارس نیز این اولویت مورد توجه قرار گیرد.
وی به حجم ترانزیت کانتینری از هندوستان به اروپا اشاره کرد و افزود: هند مهمترین و بزرگترین خریدار ذغال سنگ از روسیه است، ما ذغال سنگ را از طریق خاور دور تامین می کنیم. اگر این مسیر شمال جنوب را داشته باشیم می توانیم زمان جابجایی کالا را به ۱۲ روز کاهش دهیم.
دستیار رئیس جمهور فدراسیون روسیه توسعه منطقه آزاد انزلی را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و افزود: ما در حال توسعه اقتصادی منطقه آزاد لوتوس هستیم ولی تا رسیدن به منطقه آزاد انزلی راه درازی در پیش داریم. در این منطقه علاوه بر ایجاد بندر شرایط مناسب را برای زندگی و تفریح مردم ایجاد شده است.