ختم کلام: احمدرضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور  در این نشست گفت: در قانون بودجه سال آتی یک هزار میلیارد تومان اعتبار با اولویت استان های ساحلی  برای بحث پسماند در نظر گرفته شده است. 

لاهیجان زاده با قدردانی از استاندار گیلان به سبب پیگیری های مستمر در راستای تحقق اهداف توسعه محور زیست محیطی، تالاب انزلی و صیانت از آن را بسیار مهم توصیف کرد.
وی در خصوص ساماندهی پسماند و جلوگیری از نفوذ آن به چرخه اکولوژیکی بیان داشت: برای سال آتی یک هزار میلیارد تومان با اولویت استان های ساحلی  در ارتباط با بحث پسماند در قانون بودجه لحاظ شده است.
وی به طرح جامع هفت ساله احیاء تالاب انزلی اشاره و بر لزوم پیگیری مستمر دستگاه های اجرایی مرتبط با اجرای آن در جهت تامین اعتبار و اجرا تاکید و خاطرنشان کرد: برای صندوق ملی محیط زیست، فعالیت های گسترده ای در نظر گرفته شده که امیدواریم گیلان از این ظرفیت استفاده کند.
وی ساحل خواری و زمین خواری را از جمله معضلاتی خواند که دولت برای مقابله با آنها عزمی جدی دارد.
لاهیجان زاده پایش هوایی تالاب انزلی که برای اولین بار در کشور در این وسعت به اجرا می رسد را پروژه ای بزرگ و جامع معرفی کرد که اطلاعات حاصل از آن می تواند در برنامه ریزی های کلان تاثیرگذار باشد.

استاندار گیلان نیز در این نشست گفت تالاب انزلی به عنوان یکی از مهم‌ترین تالاب‌های جهان،  مورد توجه علاقمندان به حوزه طبیعت، محیط زیست و مردم است و یکی از ظرفیت‌های خدادادی برای گیلان به شمار می رود.
زارع گفت طرح جامع هفت ساله با اعتباری بالغ بر دو هزار و ۵۵۸ میلیارد تومان در راستای احیاء مجدد و جلوگیری از مرگ تالاب انزلی تصویب و ابلاغ شده که طبق مصوبه مذکور، دستگاه های اجرایی ذیربط مکلفند منابع اعتباری لازم برای اجرای پروژه های مصوب را با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور، در بودجه سنواتی خود پیش بینی نمایند.
وی با بیان اینکه بازدیدهای میدانی گسترده و جلسات کارشناسی متعددی برای ساماندهی وضعیت تالاب انزلی برگزار شده ، بر لزوم استمرار این جلسات در شهرستان های رشت، صومعه سرا و انزلی تأکید کرد و گفت: تمامی دستگاه های اجرایی مرتبط نسبت به انجام تکالیف تعیین شده ، اهتمام جدی داشته باشند و گزارش پیشرفت کارهای محوله را به طور منظم ارسال کنند.
معتقدم سازمان‌های مربوطه در این حوزه باید با رویکردی ملی در کنار هم بکوشند تا بتوانیم از روند تخریب این تالاب بین‌المللی جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در سطح ملی، اتفاق‌نظر در خصوص ضرورت توجه به وضعیت تالاب وجود دارد،گفت: در حوزه استانی نیز با وفاق و اشتراک نظری که حاصل شده ، تلاش گسترده ای صورت گیرد  تا مجموعه اقدامات به بهبود وضعیت تالاب بیانجامد.

در ادامه کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تله رسوب‌گیر به تنهایی نمی تواند از ورود و انباشت زباله و رسوبات به حوزه آبخیز جلوگیری کند، گفت رهاسازی زباله از سوی مسافران ، ورود آلاینده های دیگر رودخانه ها و نیز ورود لاشه حیوانات از سوی برخی افراد به بسترهای آبی تالاب، از جمله معضلات مهمی است که نیازمند مدیریت اثرگذار است.