شیر و ماست و پنیر از ۱۷ مهر ارزان میشود
سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی گفت: از شنبه (۱۷مهرماه) به منظور حمایت از دهک های محروم جامعه قیمت محصولاتی همچون ماست ساده ۲.۵ کیلوگرمی، پنیریواف ۴۰۰ گرمی و شیر پاستوریزه ساده کیسه ای ۹۰۰ گرمی ۱۰ درصد کاهش خواهند یافت.
به گزارش ختم کلام، سید جواد ساداتی نژاد_ وزیر جهاد کشاورزی – امروز در حاشیه بازدید از روستاییان و عشایر شهرستان زرندیه از کاهش ۱۰ درصدی قیمت برخی از محصولات لبنی خبرداد و اعلام کرد که با تصمیمی که در ستاد تنظیم بازار به ریاست دکتر مخبر (معاون اول رییس جمهور) گرفته شد و بنا به دستوری که رئیس جمهور در مورد ثبات قیمتها و فراوانی و دسترسی اقلام صادر کرد، از شنبه کاهش ۱۰ درصدی قیمت در سه محصول اصلی شیر و پنیر و ماست عملیاتی خواهد شد.
در این راستا و در پاسخ به این سوال که کدام محصولات لبنی شامل این کاهش ۱۰ درصدی می شوند و علت آن چیست، محمدرضا بنی طبا- سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی گفت: طبق صحبتهای وزیر جهاد کشاورزی سه محصول لبنی شیر، ماست و پنیر از شنبه با کاهش ۱۰ درصدی قیمت همراه خواهند شد. این سه محصول نیز شامل ماست ساده ۲.۵ کیلوگرمی، پنیریواف ۴۰۰ گرمی و شیر پاستوریزه ساده کیسه ای ۹۰۰ گرمی است که با پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و حمایت صنایع لبنی جهت همراهی با مسئولان دولت جدید برای حمایت از دهک های محروم صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم که در این محصولات کاهش قیمت ۱۵درصدی داشته باشیم ولی این امر محقق نشد، افزود: صنایع لبنی از سود مشروع و قانونی خودشان ۵ درصد به مصرف کننده تخفیف داده اند. همچنین شبکه توزیع و فروشگاهی نیز با کاهش ۵درصدی سودشان موافقت کردند که در نهایت به ۱۰ درصد کاهش قیمت رسیدیم. البته ۵ درصد هم قرار بود توسط دامداران تخفیف داده شود ولی آنها موافقت نکردند، زیرا هنوز نتوانسته اند نهاده های دامی مورد نیاز خود را با قیمت مصوب از وزارت جهاد کشاورزی دریافت کنند.
سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی تصریح کرد: شرط تداوم کاهش قیمت این است که قیمت شیرخام و سایر مولفه های تولید مانند قیمت پتروشیمی (بسته بندی)، هزینه های سربار، حقوق و دستمزد افزایش نیابد. یعنی اگر قرار باشد قیمت شیر خام مجددا افزایش یابد و از قیمت مصوب ۶۴۰۰ تومان که در حال حاضر هم به کارخانه ها با قیمت ۶۶۰۰ تومان می رسد، بیشتر شود یا سایر مولفه های تولید تغییر قیمتی داشته باشند طبیعتا اعمال تخفیف برای کارخانه ها و شبکه توزیع مقدور نخواهد بود.
وی گفت: اعمال سراسری این قیمتها در بازار حدود یک هفته تا ۱۰ روز طول خواهد کشید. یعنی از شنبه کارخانه ها قیمت روی این محصولات را تغییر می دهند ولی نکته مهم این است که هنوز اقلام قبلی تولید شده در بازار هستند و اگر مصرف کنندگان بلافاصله کاهش قیمت را در بازار احساس نکردند بدانند که چند روزی طول خواهد کشید.
بنی طبا با بیان اینکه البته این تدابیر در کشوری با تورم بیش از ۴۰ درصدی، تدابیر موقتی است، اظهار کرد: راه حل اساسی در حمایت از مصرف کنندگان دهک های محروم، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص آن به دهک های محروم است. امیدواریم در دولت جدید با همت وزارت جهاد و آموزش پرورش، شاهد احیای طرح شیرمدرسه هم باشیم.
وی در پایان گفت: اگر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به تشکل های بخش خصوصی اعتماد کنند و به جای دخالت در بازار بر آن نظارت داشته باشند می توان شاهد گشایش های بهتری در حمایت از مصرف کنندگان بود./ ایسنا