به گزارش ختم کلام، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در دهمین گفت‌وگوی اینستاگرامی خود، خطاب به گفت: نگرانی بابت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشگری، کشوری و تامین اجتماعی در سال جاری وجود ندارد و منابع لازم برای آن پیش‌بینی شده است؛ در همین راستا نیز قرار است بنا به درخواست بازنشستگان محترم، به‌زودی لایحه‌ای در رابطه با دائمی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به مجلس ارائه شود.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه متناسب سازی حقوق بازنشستگان به استناد ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه در دستور کار دولت قرار گرفته است؛ گفت: بر این اساس دولت با پیش بینی بودجه در سال‌ اخیر در این رابطه اقدام کرد و ما با دعوت از نمایندگان بازنشستگان توانستیم طبق فرمول ارائه شده در این مسیر حرکت کنیم. البته قطعا یک فرمول نمی‌توانست پاسخگوی تمامی ابعاد باشد و جامعیت نداشت. از این رو در ادامه، متممی برای آن ارائه شد که بتواند کاستی‌ها را پوشش دهد.

وی ادامه داد: با پیش‌بینی‌هایی که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ شد، بسترهای متناسب‌سازی در قانون بودجه فراهم شده است. در آخرین جلسه‌ای که با نمایندگان بازنشستگان داشتیم از ما خواستند تا موضوع حداکثر فاصله ۱۰ درصدی بین حقوق بازنشستگان و شاغلان و متناسب‌سازی حقوق آنها به قانونی دائمی تبدیل شود. از این رو قرار شد با تشکیل کارگروهی، در زمانی بسیار کوتاه پیش نویس لایحه تدوین و به صورت دوفوریتی به مجلس ارائه شود. امیدواریم با توجه به عنایت نمایندگان مجلس این لایحه به تصویب برسد و به قانون دائمی تبدیل شود.

دکتر نوبخت با تاکید بر اینکه در سال ۱۳۹۹ متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری انجام شد، افزود: در سال جاری نیز هیچ مشکلی در این رابطه و تامین منابع مالی آن وجود ندارد و برای آینده نیز به طور حتم با تنظیم لایحه‌ای برای تصویب قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان پیش‌بینی و آن را ثبت خواهیم کرد.

وی در ادامه با اشاره‌ به اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی در خصوص نحوه اجرای همسان سازی حقوق آنان با شاغلین، توضیح داد: بر اساس بند (و) قانون بودجه، ۵۰ هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی شده بود که ۳۲ هزار میلیارد تومان آن برای بازنشستگان تامین اجتماعی و ۱۸ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان لشگری و کشوری اختصاص داده شد. در سازمان برنامه و بودجه مبلغ مربوط به بازنشستگان لشگری و کشوری، به طور کامل توزیع کردیم و تاثیر آن محسوس بود. اما در مورد ۳۲ هزار میلیارد تومان منبع متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، مسئولان مربوطه، حدود ۳۰ درصد از منابع را توزیع کردند که در نتیجه بازنشستگان این بخش احساس کردند کمتر دریافت کردند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ما برای حل مشکل بازنشستگان تامین اجتماعی در پایان سال گذشته ۶۰۰۰ میلیارد تومان در اختیار این سازمان قرار دادیم، افزود: برای سال۱۴۰۰ به جای ۳۲ هزار میلیارد تومان ۹۰ هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پیش بینی شده است.

وی گفت: آنچه که برای ما مهم است این خواهد بود که وزارتخانه مربوطه بتواند منابع پیش بینی شده برای بازنشستگان تامین اجتماعی را به گونه‌ای توزیع کند که با رضایتمندی همراه باشد. از این رو به وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی پیشنهاد دادم که با دعوت از نمایندگان بازنشستگان تامین اجتماعی، پیشنهادات آنان در مورد توزیع منابع را دریافت و اقدام کند.

رتبه بندی فرهنگیان از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرایی می‌شود

دکتر نوبخت در ادامه به جریان رتبه‌بندی فرهنگیان اشاره کرد و گفت: این لایحه نیز از قبل در دستور کار بوده و زمان ارائه لایحه بودجه سال جاری نیز پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است. بنابراین نگرانی در این رابطه وجود ندارد و هر آنچه که لازم باشد، اجرا خواهد شد.

وی یادآور شد که اجرای رتبه‌بندی فرهنگیان از ابتدای سال ۱۴۰۰ خواهد بود و اگر با یکی دو ماه تاخیر نیز اعمال شود، به طور حتم معوقات از ابتدای فروردین محاسبه و پرداخت خواهد شد.

متناسب ‎سازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‎های زیر نظر وزارت علوم و وزارت بهداشت

رئیس سازمان برنامه و بودجه اشاره‌ای هم به موضوع متناسب‌سازی حقوق اساتید و اعضای هیات علمی وزارت علوم داشت و گفت: سال گذشته به درخواست مکرر کادر درمان و اعضای کادر اداری وزارت بهداشت امکان استفاده از فوق‌العاده‌های ویژه فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری برای این عزیزان فراهم شد. اما با توجه به اینکه این پرداخت موجب تفاوت‌هایی در پرداخت‌های دانشگاه‌های وزارت علوم و دانشگاه‌های علوم پزشکی شده بود؛ لازم بود که متناسب‌سازی صورت بگیرد. افرادی که در شرایط یکسانی از جمله تسهیلات و رشته شغلی قرار دارند باید پرداختی‌های متناسب داشته باشند. بنابراین در قانون بودجه پیش بینی‌هایی جهت رفع این اختلاف صورت گرفته است.

دکتر نوبخت افزود: طی جلساتی با اعضای هیات علمی وزارت علوم و وزارت بهداشت به دنبال تعیین فرمولی جهت این متناسب‌سازی هستیم و در رابطه با آن اقدام خواهد شد. در این جلسات که با حضور کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و روسای دانشگاه‌های منتخب در کارگروه و وزیر محترم علوم برگزار شد مسئله کیفی سازی پرداخت‎ها نیز مطرح شد تا پرداخت‌ها براساس کیفیت متناسب شود.

قانون تسری فوق‌العاده خاص، برای کارکنان زندان‌ها اجرا خواهد شد

معاون رئیس جمهور در پاسخ به کامنت یکی از کاربران در مورد تسری قانون فوق العاده خاص به کارکنان سازمان زندانها نیز گفت: با هماهنگی صورت گرفته با مسئولین ذی‌ربط این قانون بصورت جامع و کامل برای شما عزیزان اجرا خواهد شد. با پیشنهاد دولت و موافقت مجلس، منابع مالی برای انجام این قانون در نظر گرفته شده است.

تلاش برای توزیع عادلانه منابع

دکتر نوبخت با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان برنامه و بودجه کشور نظارت بر اجرای امور برنامه و بودجه در کشور است، اظهار داشت: ما در شرایط سخت اقتصادی این منابع مالی را تأمین می ‌کنیم. بسیار مهم است که این منابع عادلانه و به دور از تبعیض هزینه شوند و رضایت عمومی را در پی داشته باشند.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه افزود: خوشبختانه با موافقت مجلس محترم منابع مالی متناسبی در قانون بودجه ۱۴۰۰ نظر گرفته شده است. از این رو امسال بیش از دو سال قبل، قانون حمایت از معلولین اجرایی می‌شود