ختم کلام/

در ایام الله مبارک دهه فجر به سراغ سید ولی الله عظمتی، فرماندار اسبق رشت و از فرماندهان عالی رتبه سپاه استان رفتیم و مصاحبه ای با محور بررسی وضع موجود و چشم انداز آینده انقلاب اسلامی با ایشان صورت پذیرفت که در ادامه به آن می پردازیم.

• جناب آقای عظمتی در ایام خجسته دهه فجر انقلاب اسلامی قرار داریم. شما در سال ۵۷، در عنفوان جوانی بودید و به کمک دیگر جوانان انقلابی و سایر اقشار ایرانی با پیروی از امام راحل بستر و زمینه پیروزی انقلاب اسلامی را فراهم نمودید. اکنون که در دومین سال از دهه پنجم انقلاب قرار گرفته ایم، اگر به گذشته و مسیر طی شده، نگاهی بیاندازید و راه آمده را مرور نمایید، نگاه شما نسبت به مسیر طی شده انقلاب چگونه است؟

واقعیت آن است که انقلاب اسلامی مبتنی بر اندیشه اسلام ناب محمدی (ص) و ظهور عینی منظومه فکری امام راحل بود. از اینرو با انقلاب اسلامی، امید تاریخی مردم ایران برای رسیدن به اسلام، آزادی و عدالت محقق گردید و طبیعتاً این مسیر طی شده با فراز و نشیب هایی همراه بوده است، لیکن جهت گیری کلی انقلاب همیشه به سمت همان قله هایی بوده است که در منظومه فکری امام راحل نقش بسته بود.

• جناب عظمتی، در صورت امکان در خصوص منظومه فکری امام راحل و ویژگیها و مختصات آن و جهت گیری کلی توضیح بیشتری ارائه نمایید؟

مختصات فکری و اهداف امام (ره) بطور خلاصه بعد از سرنگونی رژیم طاغوت ایجاد دولتی اسلامی بود که با ساختار سیاسی برآمده از قانون اساسی این هدف محقق گردید. در مرحله بعد، ایجاد جامعه اسلامی و در نهایت ایجاد تمدن اسلامی از دیگر ویژگیهای این منظومه است که برای رسیدن به آنها اقدامات خوبی در طول سالهای گذشته صورت گرفته اما این اقدامات کافی نبوده که لازم است در دهه پنجم انقلاب و با محور قرار دادن فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری و بر اساس بیانیه گام دوم ایشان، اقدامات بیشتری صورت پذیرد.

• همانگونه که فرمودید، مسیر طی شده انقلاب همراه با توفیقات و یا عدم توفیقاتی بوده است. در صورت امکان ارزیابی خودتان را در خصوص این موارد بیان نمایید؟

حقیقت آن است که بخشی از آرمانهای انقلاب همانند ایجاد جامعه اسلامی و تمدن اسلامی به صورت کامل تحقق نیافته است و این عدم توفیق هیچ ارتباطی به ذات آرمانهای انقلاب و امام (ره) نداشته و ندارد، بلکه به روشهای مجریان و مدیران بر میگردد. این مجریان و مدیران در دورههای مختلف پس از انقلاب، بعضاً با زوایه گرفتن از آرمانهای اصیل انقلاب، امام (ره) و رهبری معظم، نتوانسته اند به اهداف مورد نظر دست یابند. و ما در بعضی از موارد با ریزش روبرو بوده و البته در مقابل این ریزش-ها، به دلیل ماهیت و ذات انقلاب اسلامی، رویشهای کثیری به ویژه از نسل جوانان انقلابی صورت پذیرفته است و در حقیت ریزشها در مقابل رویشها قابل مقایسه نبوده و نیستند.

• آقای عظمتی با توضیحاتی که در مورد مسیر آمده از انقلاب اسلامی سال ۵۷ ارایه نمودید، چه تحلیلی از بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلابی اسلامی که پیشتر نیز اشاره ای مختصری به آن داشتید، دارید؟

بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب، دقیقاً نقشه راه مسیر آینده است که با تبیین دقیق مختصات انقلاب، راه پیش روی نظام اسلامی را برای تحقق خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی به روشنی ترسیم نمودند. بیانیه گام دوم در واقع یک طرح جامع و دقیق برای مسیر آینده انقلاب اسلامی به شمار می آید که بایستی نصب العین نخبگان، مجریان، مدیران و سیاست گذاران جمهوری اسلامی باشد.

• جناب عظمتی، در مسیر تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، چه ساز و کاری را مناسب می دانید تا از طریق آن، میزان عدم توفیقات و یا انحرافات اجرایی به حداقل رسانده شود؟

همانگونه که رهبر معظم انقلاب، در بیانیه گام دوم فرمودند: «برای برداشتن گام های استوار در آینده، باید گذشته را شناخت و اگر از این راهبرد غفلت شود، دروغها به جای حقیقت خواهند نشست» لذا می بایست در کنار خودسازی فردی و فسادزدایی از ساختار؛ همواره به گذشته آگاهی داشت تا به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، دروغها به جای حقیقت ننشینند.

• آقای عظمتی، در آستانه برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار داریم. در صورت امکان، ارزیابی خویش را از انتخابات مجلس شورای اسلامی با این رویکردی که در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب گفتید، ارایه نمایید.

بی تردید مجلس به عنوان یکی از ارکان مهم نهادهای قانونگذار در کشور و همچنین به عنوان یکی از سه قوای اصلی ساختار نظام سیاسی ایران؛ سهم مهمی در راهبری گام دوم انقلاب دارد. به واقع لجستیک و زیرساختار تحقق گام دوم یعنی قوانین و سیاست گذاری ها در نهاد مجلس و این نهاد قانونگذار می بایست با توجه به رویکردهای موجود در بیانیه گام دوم، زیر ساختهای حقوقی لازم را برای تحقق اهداف این بیانیه فراهم نماید. در این راستا با تشکیل یک مجلس انقلابی که در تحقق آرمانهای امام (ره) از خود سستی و کاهلی نشان ندهد، بسیار کم هزینه تر میتوان به سوی تحقق اهداف مطروحه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی قدم برداشته و پیش رفت.

انتهای پیام/