به گزارش ختم‌کلام، رئیس سازمان چای کشور، دراین جشنواره که عصر پنج شنبه در مجموعه جزیره لاهیجان برگزار شد اظهار کرد: از یک ماه پیش تصمیم بر این شد که با توجه به خالی بودن جایگاه این جشنواره در فرایند تولید و چرخه صنعت چای و با توجه به اهمیت و جایگاهی که چای در کشور دارد جشنواره ملی چای برگزار شود به همین دلیل ستاد دائمی جشنواره چای در سازمان چای شکل گرفت و اولین جشنواره نیز در لاهیجان به دلیل شکل گیری نخستین فعالیت های چایکاری در این شهر، برگزار شد.‌
حبیب جهانساز افزود: علاوه بر برنامه‌های شاد از قبیل جنگ شادی، اجرای آئین‌های بومی محلی و موسیقی محلی، ۳۶ غرفه نیز برای عرضه محصولات و نحوه طبخ چای از سوی صنایع و واحدهای چایسازی در این جشنواره شرکت کردند.
وی خاطرنشان کرد: در روز دوم این جشنواره، نشست تخصصی چای در عصر جمعه و در پژوهشکده چای ادامه می‌یابد که برای این منظور، تور رایگان گردشگری باهدف آشنایی با چایکاری به باغ‌های چای و نحوه فرآوری در کارخانه‌های چای سازی و بسته بندی با دو اتوبوس برای مهمانان تدارک دیده شده است.

به گفته این مسئول، بازدید از موزه چای کشور در لاهیجان نیز از دیگر برنامه‌های این جشنواره است.
جهانساز هدف این جشنواره را معرفی چای ایرانی و برندهای معتبر چای داخلی به مردم و گردشگران، معرفی چای تولید داخلی به مصرف کنندگان و تقویت و آشنایی با جاذبه‌های گردشگری چای و صنعت چای به مردم کشور دانست و یادآور شد: با تقویت بخش گردشگری چای، این صنعت می‌تواند علاوه بر درآمد مستقیم، درآمدهای غیر مستقیم نیز برای کشاورزان مناطق روستایی گیلان در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه برای برگزاری این جشنواره از توان اتحادیه و تعاونی چایکاران و سندیکای کارخانه‌ها چای شمال استفاده شده است تاکید کرد: فرمانداری و شهرداری لاهیجان و پژوهشکده چای در برگزاری این جشنوراه کمک کردند و بازرگانان داخلی چای، اتحادیه تولید کنندگان، بازرگانان، صاحبان صنایع چایسازی و بسته بندی چای در برگزاری این جشنواره شرکت دارند.
این مسئول ادامه داد: قرار است با تشکیل دبیرخانه دائمی، این جشنواره در سال‌های آینده نیز دریکی از شهرهای چای خیز گیلان ادامه یابد.
رئیس سازمان چای کشور گفت: ایران در زمینه تولید چای با کیفیت داخلی حرف برای گفتن دارد و ۵۰ کارخانه داخلی برند چای کشور هستند و ۳۰ کارخانه چایسازی نیز از استانداردهای ملی در تولید چای برخوردارند.
وی اظهار داشت: حدود ۲۵ هزار هکتار باغ چای در گیلان و مازندران وجود دارد که برای ۵۵ هزار نفر بطور مستقیم و برای ۲۰۰ هزار نفر در بخش کشاورزی و صنعت چای اشتغال ایجاد شده است.
جشنواره ملی چای عصر پنج شنبه با حضور سرپرست استانداری گیلان، فرماندار لاهیجان، معاون اقتصادی استاندار گیلان، مسئولان سازمان چای و پژوهشکده چای کشور، نماینده مردم شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل و جمعی از مردم شهرستان لاهیجان در جزیره استخر لاهیجان برگزار شد.

انتهای پیام/